Terug naar het overzicht

Waar vind ik laadpalen in Vlaanderen?

11 maart 2020

We weten ondertussen vrijwel allemaal dat we onze planeet moeten verzorgen. Dat de wagen een belangrijke factor is in dit verhaal, beseffen we ook. Toch durven nog te weinig Vlamingen overstappen op een (gedeeltelijk) elektrisch alternatief. Vaak uit vrees dat er te weinig oplaadpalen te vinden zijn in ons land en ze bovendien ook moeilijk te vinden zijn. Toch is die vrees onterecht.

Hieronder leggen we uit waarom. We geven ook mee waar u een overzicht van de beschikbare laadpalen in Vlaanderen kunt vinden.

Vlaanderen investeert in meer laadpalen

Eerst en vooral; op overheidsniveau is men er zich sterk van bewust dat er nog veel progressie mogelijk is wanneer het op voorzieningen voor bestuurders van elektrische voertuigen aankomt. Zo investeert onze Vlaamse overheid steeds meer middelen in het verhogen van de nodige capaciteit op vlak van laadpalen.

Zo kwam eind vorig jaar nog het bericht dat minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir ruim 800.000 euro vrijmaakt voor de ondersteuning van groene initiatieven in de sector van bedrijfswagens. Dit zal onder meer goed zijn voor meer dan 600 nieuwe laadpunten in Vlaanderen tegen 2023. Nog in december 2019 gaf het Agentschap Wegen en Verkeer goedkeuring voor de plaatsing van snellandpalen langs dertien Vlaamse snelwegparkings.

Waar vind ik een laadpaal in Vlaanderen?

 

Laadpalen

 

Op zich is het makkelijker dan je zou denken om een laadpaal voor uw elektrische wagen te vinden in Vlaanderen. Er zijn namelijk verschillende opties om snel een overzicht te genereren.

Eerst en vooral is er opnieuw de Vlaamse overheid. Op de website milieuvriendelijkevoertuigen.be communiceert men alles wat betrekking heeft op bestuurders van elektrische wagens. U vindt er beleidsregels, veelgestelde praktische vragen, maar ook… een handig overzicht van alle laadpalen in Vlaanderen én de rest van Europa. U kunt bovendien een paal aanklikken en meteen een routebeschrijving opvragen.

Daarnaast staat de functie ook klaar in Google Maps. Momenteel lopen er al testen in de VS en UK om simpel een overzicht te genereren van de meest nabije laadpalen in deze populaire app. Het is nog even wachten tot we daar in België ook gebruik van kunnen maken.

Een elektrische wagen leasen bij Terberg Business Mobility

Nu u weet hoe en waar u elektrische laadpalen kunt vinden, is de grootste vrees misschien wel de kostprijs van een elektrische wagen. Die valt namelijk vaak nog wat hoger uit dan die van een wagen met een brandstofmotor. Dit is het moment waarop leasing in beeld komt.

Bij Terberg Business Mobility bieden we dan ook de mogelijkheid een elektrische bedrijfswagen te leasen. Dit biedt financiële voordelen, zoals de optie om 100% te financieren en schaalkortingen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat, of neem alvast een kijkje in ons aanbod.

Delen via